top of page

Acne behandelingen

Acne

De medische term voor jeugdpuistjes is acne vulgaris, oftewel acne. Acne is een huidaandoening waarbij mee-eters (comedonen), puistjes (pustels), rode bultjes (papels) en/of onderhuidse ontstekingen (noduli) voorkomen. Het uit zich meestal in het gezicht, op de borst, rug, nek en/of de schouders. De acne komt vooral voor op delen van de huid waar zich veel talgklieren bevinden. Talgklieren maken talg (huidsmeer) aan om de huid soepel te houden en de barrièrefunctie in stand te houden

De Carbon Laser Peeling is een effectieve methode voor het verminderen van grove poriën, acne en littekentjes en het herstellen van een vette huid

De Carbon Laser Peeling bestaat uit twee facetten. De Carbon Peeling (een koolstof mengsel met diverse mineralen) pakt de bovenste huidlaag aan en zorgt voor zuiverende werking en versteviging. De PicoSecond Laser (om de peeling van de huid te ´schieten´) richt zich op de diepere huidlagen zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. De laser dringt diep in de huid door, wat er voor zorgt dat de collageen productie zal verbeteren en de talgproductie zal verminderen. Deze power combinatie zorgt voor een prachtig resultaat. Daarnaast is de Carbon Laser Peeling zeer effectief in het beheersen van talg afscheiding, wat het dus een geschikte behandeling maakt voor de vette en ontstekingsgevoelige (acne) huid.

De behandeling

Voor de behandeling van acne zetten wij meestal de Carbon Laser Peeling in. Soms worden alleen bepaalde gebieden behandeld. Voorafgaand aan de behandeling met de laser krijgt u een speciale bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. De behandeling wordt gestart met het grondig reinigen van de huid. Vervolgens zal de Carbon Peeling worden aangebracht. Dit koolstofmengsel met mineralen moet ongeveer 5 minuten intrekken waarna de peeling met de laser plaatsvindt. Door de warmte van de laser zal het Carbon verdampen en hierdoor kan de huid gezuiverd worden van dode huidcellen en onzuiverheden. De behandeling helpt de teint egaler te maken en onzuiverheden te verminderen.
De behandeling is geschikt voor ieder type huid en huidskleur. De behandeling is toe te passen op zowel de jonge als de rijpere huid.

Verbluffende resultaten

De Carbon Laser Peeling kunt U het hele jaar door ondergaan, zonder dat U zichzelf een week niet in het openbaar kunt vertonen. De CLP werkt heel goed tegen een vette huid en bij het verminderen van grove of verstopte poriën. In de zomer zijn onze poriën vaker verstopt door het gebruik van zonnecrème de zuiverende werking van de Carbon Laser Peeling zorgt dan ook tevens voor een grondige reiniging.

Behandelingsduur

De behandelingsduur is geheel afhankelijk van de mate van acne/littekens. Hoewel er na 1 behandeling al resultaat kan zijn raden wij toch een kuur aan van minimaal 4-5 behandelingen. Tussen de behandelingen plannen we een tussentijd van 2 tot 4 weken.

bottom of page