top of page

De PicoSecond laser

Wat maakt de PicoSecond laser effectiever dan andere lasers?

Veel (oudere) lasers, zoals bijvoorbeeld de Q-switched YAG lases werken met een lichtflits van een nanoseconde. Dit was een aantal jaren geleden de meest voorkomende behandeling. De Picolaser produceert echter een lichtflits van een picoseconde. Dit is vele malen sneller dan een nanoseconde. Het voordeel hiervan is dat door de korte, krachtige puls van de laser de (inkt)pigmenten vergruisd in kleinere deeltjes. Omdat de deeltjes zo klein zijn voert het lichaam ze beter en sneller af na iedere behandeling, waardoor er uiteindelijk minder behandelingen nodig zijn. Ook gekleurde tatoeages kunnen beter worden verwijderd met de PicoSecond laser. Bij de Picolaser is de hersteltijd korter en wordt er een lagere uitvaltijd waargenomen dan bij andere lasers.

 

Kortom de Picolaser werkt een stuk sneller en zorgvuldiger. De behandeling is minder pijnlijk dan bij de verouderde lasers. Gemiddeld zijn er dan 3-8 behandelingen nodig om een tatoeage veilig te verwijderen, met een interval van 6 tot 8 weken.

 

Het aantal benodigde behandelingen verschilt per persoon omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de dikte van de tattoo, het type inkt, hoe oud de tattoo is etc. Lees meer hierover bij Tattoo Removal.  

WAT KAN DE PICOSECOND LASER?

 

BELANGRIJK:

Voordat wij een behandeling starten, bespreken we allereerst graag met U wat Uw wensen en verwachtingen zijn. Ook zal tijdens een dergelijk advies ofwel intake-gesprek gekeken worden naar eventuele contra-indicaties en overige medische gegevens die van belang zijn voor de behandeling met lasertherapie.

bottom of page